Det er ikke så mange båtprodusenter som har satset på små seilbåter, fordi man har fryktet at markedet mangler. Nå tyder imidlertid mye på at de små båtene bokstavelig talt har fått vind i seilene, at flere er interessert i å kjøpe små båter, og lanseringen av båter som Campus 7,4 og Elan 210 er utvilsomt gode eksempler på dette. I denne artikkelen skal vi ta for oss de to båtene for å se hvilken du bør vurdere hvis du er ute etter en liten seilbåt.

Campus 7,4

Problemet med å få solgt nye, forholdsvis dyre båter har alltid vært at det er god tilgang på eldre, brukte båter som er i brukbar stand og ofte selges rimelig, gjerne fordi eieren er død eller har blitt for gammel eller skrøpelig til å bruke den lenger. De som er interesserte i små seilbåter har ofte hatt for vane å ligge og vake helt til slike billige båter dukket opp i salgsannonsene, heller enn å satse på en ny båt.

Med Campus 7,4 får du imidlertid en båt som har mange fordeler, og vil være svært aktuell selv om den koster litt mer enn en brukt båt. Båten er ikke utpreget liten, i hvert fall oppleves den ikke slik, men er likevel bygd på en sindig måte som gjør at den lett får plass på en båttrailer og dessuten kan settes på sjøen av to mann. Båten har også en god hastighet, særlig hvis du bruker litt større regattaseil. Da kan du få farten opp i 5 knop med god vind.

Elan 210 – et alternativ?

Elan 210 kan ses på som en konkurrent til Campus 7,4. Dette er likevel en noe mindre og dyrere båt, i enda større grad en båt for førstegangskjøperen. Hvis økonomien er det viktigste, kan du ta turen til Slovenia, sette denne på hengeren og kjøre hjem som lykkelig båteier.